HardwareBG.com е основан през 1999 година от група компютърни ентусиасти и бързо набира популярност като информационен сайт, свързан с хардуер, овърклокинг и информационни технологии. Днес HardwareBG.com е най-големият хардуерен сайт в България с над 39000 регистрирани потребителя и повече от 20000 уникални посещения дневно. Форумът на сайта е дом на най-голямата IT общност на Балканския полуостров и е основен източник на информация за съвременните IT системи и компоненти, преносими компютри, мобилни технологии и софтуер.

През 2003 г. е основана и фирмата ХардуерБГ ООД с основна дейност продажба на компютърна техника. Благодарение на малък, сплотен екип от висококвалифицирани специалисти, предлагащи адекватно обслужване и преди всичко - грижа за нуждите на клиента, фирмата става популярна сред геймъри, ентусиасти и напреднали потребители.

През 2008 стартира още една инициатива и важна стъпка в развитието на ХардуерБГ - отвори врати онлайн магазинът IskamPC.com - първият магазин с подробна информация от първа ръка за всички продукти и предлагащ компетентно обслужване, типично за фирмата.

Част от грижата за интересите на клиента, която е в основата на ценностите на екипа на ХардуерБГ и IskamPC.com е безплатната и компетентна консултация. Екипът на фирмата е запознат с последните тенденции и всички водещи продукти на пазара и винаги може да даде адекватен съвет за покупка или конфигуриране, без да обвързва това с продажба.