Гаранция и сервизно обслужване


Всички продукти, предлагани в онлайн магазина IskamPC.com са нови, с гарантиран произход от официалните вносители и представители за конкретната марка за България или региона, освен ако в описанието на продукта изрично не е отбелязано друго.

Стандартният гаранционен срок започва да тече от момента на изпращане на пратката (или получаването и в нашия офис) и ще го намерите на страницата с информация за конкретния продукт, както и на гаранционната карта, която ще съпътства вашата поръчка.

При възникване на гаранционни или извън гаранционни проблеми можете да се обърнете директно към нас, като донесете или изпратите проблемния продукт директно в нашия офис.

За улесняване на обслужването или специфични проблеми е възможно да се наложи да се обърнете към съответния официален сервизен център, като при наличието на такава възможност към стандартната гаранция ще намерите и необходимата допълнителна информация.

Гаранционни условия на ХАРДУЕРБГ ООД (IskamPC):

1. Срокът на гаранцията тече от датата на закупуване на стоката от КЛИЕНТА.
2. Окомплектовката и бройката на стоката се проверява при получаването и от клиента. Рекламации след това не се приемат.
3. Ако през гаранционния период хардуерният продукт прояви дефект, ХАРДУЕРБГ ООД (IskamPC) поема гаранцията да отремонтира или замени техниката. Продуктът се заменя с нов или аналогичен, който има функции, приблизително еднакви със заменения продукт.
4. Гаранционното обслужване е предвидено само в сервиза на фирмата, като за неизправност причинена по вина на клиента и механични повреди, ХАРДУЕРБГ ООД (IskamPC) не поема отговорност и прекратява гаранционната поддръжка.
5. Гаранцията отпада и в случаите на:
- Опит за отстраняване на дефекта от неупълномощени лица;
- Не са спазени условията за съхранение и експлоатация;
- Следи от механично или химично въздействие;
- Неизправности в електрическата мрежа и токови удари;
- Неправилна подготовка за работа или поддръжка;
- Липса на Гаранционна карта и документ доказващ покупката на артикула;
- Непреодолима сила;
* Ако възникнат дефекти поради изброените причини в т. 5, поправката е за сметка на потребителя дори в рамките на гаранционният срок.
6. Поради голямото разнообразие и спецификата на предлаганите продукти някои стоки имат допълнителни гаранционни условия, поясняващи допустими параметри, сервизни бази и друга информация.
а) списък допънителни гаранционни условия:
Acer гаранционни условия, IIyama гаранционни условия, EIZO гаранционни условия, Elo Touch гаранционни условия, ASUS гаранционни условия,

Lenovo гаранционни условия, HP гаранционни условия,

GSmart гаранционни условия, AOC гаранционни условия, DELL гаранционни условия CIS_2_022017,

DELL гаранционни условия CIS_3_022017, DELL гаранционни условия CIS_4_022017,

DELL гаранционни условия NBD_2_022017, DELL гаранционни условия NBD_3_022017

За продуктите с международна гаранция


Някои от предлаганите в онлайн магазина продукти се продават с международна гаранция, а за други е възможна опция за допълнително разширяване на стандартното гаранционно обслужване. Това се отнася най-вече до мобилните компютри, които по подразбиране най-често се използват по време на пътуване в друга държава, но е възможно да важи и за други конкретни предложения в продажба. Ако не желаете да изчакате завръщането си в страната, и ви е необходима спешна реакция, може да потърсите оторизираните сервизни центрове в съответната страна.

За да може да се възползвате от международната гаранция е необходимо да носите документ за покупка на лаптопа и евентуално допълнителни материали, които сте получили при покупката.

Всичката необходима информация за международната гаранция и нейното прилагане може да намерите в документацията, която получавате с продукта. Там най-често ще откриете и телефони и адреси на официални центрове за поддръжка в различни страни, като допълнително такава информация може да получите и на официалния сайт на производителя.

При възникване на проблеми или въпроси можете да се свържете и с нас, като ние ще се опитаме да ви укажем максимално съдействие за тяхното бързо отстраняване.